در گفتگوی دانش نفت با مهندس مهرزاد صفوت، مدیر عامل شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی تشریح شد؛
آخرین اقدامات و فعالیتهای OEID در صنعت نفت
دانش نفت: شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی (OEID) در سال ۱۳۷۶ به عنوان بازوی تخصصی گروه مهندسی و ساختمان صنایع نفت و با هدف فعالیت در پروژههای بالادستی شامل اکتشاف و توسعه میادین نفت و گاز و خدمات مهندسی مربوط به آن تاسیس شده است.
این شرکت با بهرهگیری از دانش و مدیریت روزآمد، به عنوان شرکتی حرفهای، با تجربه و متخصص در حوزه بالادستی شناخته شده و توانسته است در اجرای بسیاری از پروژههای نفت و گاز کشور از جمله توسعه بیش از ۲۰ میدان خشکی و پروژههای متعدد EPC نظیر احداث تاسیسات سرچاهی، واحدهای بهرهبرداری، نمکزدایی، ایستگاههای تقویت فشار و تزریق گاز به ایفای نقش موثر بپردازد. شرکت OEID به خاطر فعالیت در گستره وسیع و قابل توجهی در عرصه نفت و گاز، با کارفرمایان مختلف در تعامل و همکاری جدی است.
مأموریت این شرکت در صنایع بالادستی نفت، گاز و انرژیهای تجدیدپذیر تعریف و حضور آن را در فعالیتهای مطالعاتی، اکتشافی، حفاری، توسعه و بهرهبرداری از منابع هیدروکربوری باعث گردید. به این منظور فعالیتهای ژئوفیزیک، زمین شناسی، پتروفیزیک، مهندسی مخزن، حفاری، مهندسی بهرهبرداری، طراحی و اجرای واحدهای فرآورشی، انتقال، ذخیره سازی و تأسیسات جانبی مورد نیاز به عنوان تخصصها و مهارتهای اصلی در این شرکت شکل گرفت. شرکت OEID با تکیه بر نیروی انسانی متخصص، سیستمهای پیشرفته و دانش فنی روز دنیا در عرصه داخلی به عنوان یک شرکت معتبر و خوشنام همراه با نتایج درخشان در انجام طرحهای پر اهمیت از جمله طرح عظیم توسعه میادین شانزده گانه نفتی، مطرح است. اکنون نیز با هدف ورود به بازارهای بینالمللی، درصدد حضوری قدرتمند در فعالیتهای اکتشاف و بهرهبرداری (E&P) و تبدیل شدن به شرکت بینالمللی نفتی میباشد. این شرکت عموماً پروژههای خود را به صورت خدمات مدیریت پیمان (MC)، مهندسی، تامین و ساخت (EPC)، پیمانکاری عمومی(GC) و خدمات مشاوره و نظارت (SUP) تجربه نموده است و اکنون مفتخر است که انجام بزرگترین مجموعه توسعه میادین نفتی کشور در قالب طرح توسعه میادین نفتی برای چندین میدان نفتی کشور را در کارنامه خود داراست. برای اطلاع از آخرین فعالیتها و دستاوردهای شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی (OEID) با مهندس مهرزاد صفوت به گفتگو نشستیم. خواندن این گفتگو را به خوانندگان فهیم دانش نفت توصیه میکنیم. مهندس مهرزاد صفوت، دارای مدرک مهندسی شیمیپالایش، کارشناس ارشد مدیریت اجرایی و دانشجوی دکتری مدیریت بازاریابی بوده و از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۰ در صنایع دفاع مشغول به خدمت و فعالیت بوده است. پس از آن نیز مسئولیتهایی همچون مدیریت پیش راهاندازی فاز یک، مدیریت بهرهبرداری فاز یک، مدیریت راهاندازی، بهرهبرداری فازهای ۶، ۷، ۸ پارس جنوبی و مدیرعامل شرکت بهرهبرداری و مدیریت پتروپارس (POMC) را در کارنامه فعالیتهای خود ثبت نموده است.
جناب مهندس، شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی در چه سالی و با چه هدفی تشکیل شده و این شرکت چه ماموریتهایی را در صنعت نفت به عهده دارد؟
این شرکت، یکی از شرکتهای زیر مجموعه گروه مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) میباشد که در تاریخ ۲۴/۰۱/۱۳۷۶ با اهداف افزایش ارزش افزوده اقتصادی و توسعه سهم بازار داخلی و به خصوص نفوذ در بازارهای بینالمللی و سرآمدی در کلیه فرآیندهای کلیدی در حیطه صنایع بالادستی و انرژیهای تجدید پذیر به ثبت رسیده است. این شرکت با تجربه بیست سال حضور درخشان در مدیریت توسعه میادین نفت و گاز کشور نقشی چشم گیر در حرکت رو به تعالی این صنعت کلیدی ایفا میکند. تمام تلاش ما در این سازمان استفاده از نیروهای متخصص داخلی با کارایی بالا و همچنین بهرمندی از علم و دانش روز این صنعت برای بالا بردن نام ایران اسلامیاست.
عمده پروژههای اجرا شده شرکت در کدام حوزهها بوده و این شرکت در دوره جدید فعالیتهای خویش بر روی چه فیلدهای کاری تمرکز دارد؟
بسیار سربلندیم که اعلام کنیم شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی با اتمام موفقیت آمیز پروژهها و اخذ رضایت کامل از کارفرمایان مختلف توانمندی خود را به اثبات رسانده است. پروژههایی از قبیل: بیش از بیست پروژه در زمینه توسعه میادین نفتی، چندین پروژه در زمینه مطالعات، اکتشاف و حفاری، بیش از ده پروژه در زمینه تاسیسات و تجهیزات فرآورشی و انتقال و پروژههایی در زمینه پالایشگاه گازی و همچنین در حال حاضر با در دست داشتن پنج پروژه در زمینه توسعه میدان و پروژههایی در زمینه اکتشاف و حفاری کما فیالسابق به خوبی نقش خود را در این صنعت حفظ کرده است.
با اجرای قراردادهای جدید نفتی و ورود شرکتهای بینالمللی به صنعت نفت، شرکت OEID چه تدابیری را در مشارکت و تعامل با شرکتهای خارجی برنامهریزی کرده است؟ این شرکت برای تبدیل شدن به شرکت بینالمللی نفتی و حضوری پر قدرت در فعالیتهای اکتشاف و بهرهبرداری (E&p) چه طرح ریزی خاصی در فرآیندها و نیروی انسانی انجام داده است؟
برای این منظور برنامهریزیهای گستردهای در سازمان انجام و به عمل رساندهایم، از قبیل تعامل با کارفرمایان محترم شرکت نفت در پروژههای جاری برگزاری دوره آموزشی آشنایی با قراردادهای E&P حضور هیات عالی رتبه اقتصادی اندونزی و نمایندگان شرکت Enerpro Group در شرکت جهت آشنایی با توانمندیهای OEID امضای توافقنامه تامین مالی به مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار بین شرکت OEID و German Power & Deraj مالزی، عقد توافقنامه با Exim bank مالزی به منظور تامین مالی به مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار، عقد تفاهم نامه همکاری با CBC Oil and Gas در زمینه به روز آوری دانش سازمان، عقد تفاهم نامه با شرکت Triple EEE در زمینه مشاورهامور بالادستی، عقد تفاهمنامه با شرکت GeSciTech در زمینهاموزش و مشاوره مهندسی مخازن و بسیاری فعالیتهای از این دست.
در حوزه توانمندسازی نیروی انسانی و دانش افزایی آنان چه آموزشهایی صورت پذیرفته است؟
برای این اهداف از طریق تشکیل کمیته جذب و تعالی منابع انسانی و استفاده از مشاوره نیروهای با تجربه صنعت در سازمان با جذب نیروهای متخصص و جوان تا حدود بسیار زیادی به این مهم نائل گشتهایم و همچنین در ادامه این روند به صورت مداوم و مستمر اقدام به برگزاری دورههای کاربردی در جهت رشد اطلاعات افراد سازمان نمودهایم دورههایی همچون دوره PMBOK، دورههای خود افزایی سازمانی، دورههای متعدد فنی و مهندسی و استفاده از اساتید بین المللی. همچنین تلاش بسیار جدی در جهت ایجاد فرهنگ سازمانی پویا همراه با بارگزاری نگرش خانواده سازمانی در راستای
هم افزایی گروهی و رشد جمعی انجام دادهایم که به طور واضح هر روز این رشد قابل مشاهده است.
به نظر شما چه فاکتورهای کلیدی در راستای رسیدن به چشم انداز شرکت باید سرلوحه کار شما قرار گیرد؟
در اینجا میتوانم به مثلث موفقیت سازمان اشاره کنم که سه ضلع منابع انسانی، تامین مالی و تکنولوژی همگام با صنعت آن را تشکیل میدهد. منابع انسانی مهمترین رکن سوق به اهداف است و مطمئنا سازمانی با منابع انسانی توانمند میتواند حرکتی جامعتر و سریعتر رو به اهداف سازمان داشته باشد. مورد دوم تامین مالی است که با توجه به نیاز مبرم به ورود سرمایه خارجی لازم است، شرکتهای فعال، بسترهای مناسب و عمل جهت ورود سرمایه خارجی به ایران را فراهم آورند به طوری که جریان نقدینگی لازم جهت اجرای پروژه بدون ایجاد وقفه بتواند به پروژه تزریق شود. روند دقیق تامین سرمایه از طریق Usance و Finance و LC و از این دست کاملا مشخص باشد. این مهم با همکاری نزدیک موسسات داخلی و خارجی امکانپذیر خواهد شد و اما تکنولوژی که رکن آخر و تکمیلکننده تمامیفعالیتهای سازمان پویاست. تکنولوژی به روز و کارآمد در رقابت شدید بازار جهانی این صنعت تاثیرگذار بر تمامیصنایع میتواند همان مرکب تسریع بخش پیمودن مسیر به سمت اهداف سازمان باشد.
با تشکر از وقتی که در اختیار دانش نفت قرار دادید.
منبع : دانش نفت